Formosa Pouchong Oolong org
A classic from Oolong Island! Also called Bao Zhong, the best qualities of this tea are found in northern Taiwan. Carefully oxidized and very delicate, it is more reminiscent of green tea than black tea. Intense floral notes with an intense green, almost silky melting cup. Absolutely suitable for multiple infusions.
{{ store.zipCode }} {{ store.city }}
- {{ translateDay(store, weekDay.number) }}:
- {{ formatTime(businessHour.businessHour.start) }} - {{ formatTime(businessHour.businessHour.end) }}
Properties
Cultivation method: | Organic |
---|---|
Flavour: | gentle aromatic |
Growing region: | Formosa |
Seals: | Organic cultivation |
Taste: | fragrant-fresh |
Tea type: | Oolong Tea |
Quality (TGR) | TGR103 | 110 |
Ingredients
Organic Oolong tea.
Organic certification
The organic seal is the European label for organic products and labels our teas from controlled ecological production according to the regulations of the EG-eco-regulation on the organic farming.
Preparation
13 g tea leaves (5 heaped tablespoons) to 1 liter of filtered water, boiled and cooled to 90°C / 194°F (let water cool for about 5 min. after boiling). Allow to brew 3 min.
Edler Bao Zhong aus Taiwan
Die Teefelder, auf denen diese Spezialität aus Taiwan wächst, befinden sich in unmittelbarer Nähe zu einem See. Dadurch entsteht ein besonderes Mikroklima, das eine hohe Luftfeuchtigkeit aufweist, was den Teepflanzen sehr zugute kommt. Die stets angenehm kühle Luft sorgt dafür, dass sich keine Hitze aufstauen kann und die Teepflanzen beim Wachstum ihr volles Potenzial entfalten können.
Welche Teekultivare wurden für den Tee verwendet?
Was macht diesen Tee so besonders?
Tea-Taster Zubereitungsempfehlung für diesen Tee
Reviews
All reviews (3)
Distribution
Login
20.06.2024
-
23.05.2024
ist für uns neu aber herrlich im geschmak
15.03.2023
-